lämmin valkoinen, hopeanharmaa (kuulto), lehmus, luonnonvihreä, kromioksidivihreä, punamulta, lehtikuusi/kuulto, puuvalmis

Westanqvarn/Kutuluoto – Värikoodit – NCS

 

ER Punamulta NCS: 4353-Y73R
KG Kromioksidivihreä NCS: 5433-G25Y
FL Lehmusvihreä NCS: 2020-G60Y
FV Lämmin valkoinen NCS: 0604-Y26R
NG Luonnonvihreä NCS 5919-G37Y
FF Lehtikuusi (kuulto)
FS Hopeanharmaa NCS: 2005-G80Y
FX Oma värivalinta Ota yhteyttä!

 

Kotimaista sydänpuumäntyä
Kotimaiset terassikalusteet

Sydänpuumänty – kestävä lähiraaka-aine

Kotimainen hidaskasvuinen sekä tiheäsyinen mänty on erinomainen raaka-aine ulkokalusteille. Tarkkaan valikoidut puut kaadetaan talvella kun ne ovat lepotilassa. Korkealuokkaisen puutavaran annetaan ilmakuivua muutaman vuoden, jonka jälkeen se tuodaan sisätiloihin muutamaksi viikoksi. Puutavaran olessa kokonaan kuiva kalusteiden liitoksista tulee erityisen kestäviä koska puu laajenee taas päästyään ulkoympäristön kosteampaan ilmaan. Kalusteiden runko-osissa käytetään erityisen hartsipitoista sydänpuuta.

Pellavaöljy/maali – kestävä ja ekologinen

Kalusteet ovat käsitelty korkealuokkaisella pellavaöljyllä tai pellavaöljymaalilla, joka tunkeutuu pintaa syvemmälle puun ollessa täysin kuiva. Tämä on tärkeää koska maali täyttää auki olevat huokoset (jotka kosteana ovat täynnä vesihöyryä) ja “avioituu” puuaineen kanssa. Maalaus tehdään ohuesti käsityönä useampaan kerrokseen, jolloin pinnasta tulee kaunis, kestävä ja samalla myös joustava (ei halkeile kuten teolliset öljymaalit). Diffuusioavoin, hengittävä pellavaöljymaali “elää” kosteusolosuhteiden mukaan ja antaa kosteuden haihtua kuivalla säällä (tämä ei mahdollista akrylaatti/muovimaaleilla, jolloin lahoamisprosessi saa alkunsa).

Ulkokalusteiden hoito ja ylläpito

Kalusteet pyyhitään tavallisesti puhtaiksi siitepölyltä, ilmansaasteilta sekä lintujen jäljiltä kostealla rätillä (mielellään sateen jälkeen). Jos lika on päässyt pinttymään suositellaan mineraalipohjaista pesuainetta (esim. Universol Stone tai Onneks On).

Pellavaöljymaalin omnaisuuksiin kuuluu “liituuntuminen” joka tarkoittaa että öljy vuosien saatossa on haihtunut pinnasta säiden sekä varsinkin auringon vaikutuksesta (UV-säteily), jolloin kuivaa väripigmenttiä alkaa esiintyä pinnalla. Tämä pinnan luonnollinen kuluminen antaa kalusteille patinaa mutta voi myös olla merkki siitä että on aika ylläpitotoimenpiteelle.  Tämä kannattaa tehdä kun kalusteet ovat täysin kuivia oltuaan sisätioissa muutaman viikon tai kevätaikaan, jolloin ilmankosteus on alhainen.

Kalusteet pestään kevyesti karhunkielellä sekä tarvittaessa mineraalipohjaisella pesuaineella (esim. Universol Stone ta Onneks On). Tarvittaessa hiotaan kevyesti hienolla hiekkapaperityynyllä. Irronnut lika ja maalipigmentti imuroidaan sekä pyyhitään pois kostealla rätillä, jonka jälkeen kalusteet annetaan kuivua kunnolla auringossa tai kuivissa sisätiloissa.

Kalusteet voidaan nyt käsitellä ns. entisöintiöljyllä (korkealuokkainen pellavaöljyvernissa/puutärpättiseos, Huom: Ei ainoastaan kylmäpuristettu), joka palauttaa pellavaöljymaalin ominaisuudet toiminnaltaan ja väriltään (tummat sävyt). Jos kalusteet näyttävät enemmän kuluneilta (vaaleat sävyt), ne käsitellään ohuella maalikerroksella tai kahdella. Ota yhteys meihin tai entisöintiliikkeeseen jos sinulla on kysymyksiä tai haluat tilata toimenpiteisiin tarvittavia tarvikkeita.

Ulkokalusteiden talvisäilytys

Kalusteet säilyvät parhaiten ulkovarastossa katon alla ja jalat kiinteällä alustalla (ei maalattia). Huonelämpötilassa kalusteet suositellaan säilytettävän vain huoltotoimepiteiden aikana. Kalusteita ei kannata peittää hengittämättömällä muovipressulla.

OTA YHTEYTTÄ

Westanqvarn Oy Ab

Västankvarnintie 450

10230 Inkoo As

+358 400 606 175

westan@westanqvarn.fi

www.westanqvarn.fi

VAT: FI18125645

SEURAA MEITÄ: